Vinul este fermentat cu drojdie din flora spontana, fiind o incercare reusita de a evidentia caracteristicile deosebite ale terroir-ului dobrogean. Solul calcaros al podgoriei ii aduce o nota distincta de eleganta si mineralitate care se imbina perfect cu aromele fructelor – in special lime si agrise. Este un vin echilibrat, cu aciditate placuta, de o unctuozitate delicata si un gust remanent de lime si pomelo.
Temperatura Recomandata | 7° – 10°C |
Preparate recomandate | Pentru acest vin este necesara o experienta culinara curajoasa. Personal l-as asocia cu ton rosu, cu vita sau chiar cu desert pe baza de nuci si ciocolata neagra. Paul Fulea |
Struguri | Sortiment Struguri | Sauvignon Blanc |
Infiintare plantatie | 2006, Neculai Fulea | |
Localizare plantatie | 44°31′ N ; 28°34′ E |
Vinificatie | Maceratie peliculara | 18 zile |
Drojdii Selectionate | NU | |
Temperatura fermentare | 15°C | |
Maturare in barrique stejar | NU | |
Analize Vin | Aciditate Totala (acid tartric) | 4.70 g/L |
Dioxid de Sulf Total* | 107 mg/L | |
Extract Sec Total | 22.30 g/L | |
Zaharuri Totale | 1.70 g/L | |
Concentratie alcoolica | 14.64% |
* Doza maxima admisa pentru vinuri albe este de 210 mg/L