Vinul a fost obtinut prin utilizarea florei spontane (drojdii salbatice dezvoltate de catre struguri) in fermentare si are un aspect limpede de culoare roz pal, culoarea petalelor trandafirilor de dulceata. Este un vin complex olfactiv, proaspat, lejer, in care predomina aroma de fructe rosii, un vin foarte bine echilibrat.
Temperatura Recomandata | 7° – 10°C |
Preparate recomandate | Fructe de mare, preparate din peste, paste, salate usoare de vara. |
Struguri | Sortiment Struguri | Cabernet Sauvignon |
Infiintare plantatie | 2006, Neculai Fulea | |
Localizare plantatie | 44°31′ N ; 28°34′ E |
Vinificatie | Maceratie peliculara | NU |
Drojdii Selectionate | NU | |
Temperatura fermentare | 15°C | |
Maturare in barrique stejar | NU | |
Analize Vin | Aciditate Totala (acid tartric) | 6.20 g/L |
Dioxid de Sulf Total* | 88 mg/L | |
Extract Sec Total | 25.5 g/L | |
Zaharuri Totale | 5.8 g/L | |
Concentratie alcoolica | 13.67% |
* Doza maxima admisa pentru vinuri rose este de 210 mg/L